artynytsuoli.fi

Ärtyneen suolen hoitoa kokemukseen ja tieteeseen nojaten

Ärtyneen suolen hoito – elämäntapaneuvonta

Elämäntapojen muokkaaminen on ensiarvoisen tärkeää kroonisissa oireyhtymissä ja ärtynyt suoli ei ole poikkeus. Ärtyvän suolen oireyhtymän oireet voidaan saada jopa vuosiksi pois erinnäisin tavoin, joista elämäntapojen muokkaaminen on isossa roolissa.

Ärtyvän suolen oireyhtymän potilaista jopa 37,6%:lla on uniongelmia

HUOM! Tämän blogin uudelleenkirjoitus on kesken. Pyrin kirjoittamaan tämän puhtaaksi viikon sisällä (nyt: 19.2.24). Allaoleva teksti on nopea kopio vanhasta sivustani.

Elämäntavat voivat joko parantaa terveyttämme ja hyvinvointiamme, tai huonontaa niitä. Joskus elämäntavat ovat selkeästi huonoja, kuten esimerkiksi silloin kun emme liiku tai syömme roskaruokaa. Kuitenkin joskus elämäntavat voivat olla näennäisesti hyviä, mutta kuitenkin epäedullisia nykytilanteemme kannalta. Näin tapahtuu esimerkiksi ärtyneessä suolessa silloin kun pyritään syömään monipuolisesti, mutta suoliston ja hermoston kunto ei vielä salli sitä.

 
 
 

Ärtyneen suolen kohdalla elämäntapojen muuttaminen voi olla keskeinen tekijä. Esimerkiksi unihygienian parantaminen, ruokavalion korjaaminen, tiettyjen lisäravinteiden nauttiminen, liikunnan lisääminen tai vähentäminen, sekä liikuntaan liittyvien tapojen muokkaaminen voivat olla todella tärkeitä asioita IBS:n oireiden hallinnan kannalta.

 
 
 

On kuitenkin huomioitava, ettei elämäntapaneuvonta yksinään kykene hoitamaan kaikkia oireyhtymän oireita. Tämä on tärkeä muistaa, sillä ärtyneen suolen hoidon tulee olla monipuolista ja kokonaisvaltaista. Siinä tulee ottaa huomioon muun muassa psyykkeen vaikutukset, potilaan taustat ja paljon muuta. Lue ärtyneen suolen hoidosta lisää.

 
 
 
 

Varaa itsellesi ilmainen tunnin konsultaatio! Konsultaatio voidaan pitää puhelimitse, netitse tai Espoon Olarissa, eikä se sido sinua mihinkään.